TV der bevæger dig

Fars dag med gratis brændstof

02:35

Gratis brændstof skabte kø på Statoil i Erritsø.

1 af 2

I følge en ny undersøgelse har danske fædre ikke meget at glæde sig til, selvom det er er fars dag torsdag. For i modsætning til mødrene overses fædrene, især de jyske, ofte på denne dag. Det forsøger en Statoil-station i Fredericia at rette op på med gratis brændstof til de oversete fædre.

Fædre, der triller forbi Statoil-stationen på Snaremosevej 180 i Erritsø i dag fra kl. 9,30 bliver mødt af to af landets bedste freestyle-rappere, der vil kaste et par kærlige kommentarer efter fædre og biler og uddele gratis brændstof.

Gavmildheden på fars dag hos Statoil er et led i markedsføringen af benzinselskabets nye Miles-produkter, der ifølge Statoil kan få biler til at køre lidt længere på en liter brændstof.

Og markedsføringen virker langt ud over Danmarks grænser. En tyrkisk tv-station omtaler stuntet - se her på twitter:

 

Det vidste du ikke om jyske fædre og biler ?

- Jyske fædre er faktisk ikke helt så prisfokuserede som fædre i det øvrige Danmark ift. at vælge tankstation udelukkende efter benzinpriserne (79 % vs. 81 %).

- Jyske fædre er til gengæld mere fokuserede på at vælge bil efter om den er miljøvenlig end fædre i det øvrige Danmark (34 % vs. 31 %).

- Jyske fædre er ikke så optagede af biler med store motorer som i det øvrige Danmark (8 % vs. 10 %)

- Jyske fædre er dobbelt så aktive som fædre i det øvrige Danmark (4 % vs. 2 %), når det gælder facebookbrug under tankningen. Det er dog stadig minimalt, hvad de bruger af tid på de sociale medier, mens de tanker.

- Langt de fleste fædre i Jylland følger i stedet nøje med på tælleren, mens de dyrebare dråber finder vej til bilens tank (61 %).

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet YouGov for Statoil. Der er i alt gennemført 2500 interview med et repræsentativt udvalg af danske fædre i perioden 23.- 26. maj 2014.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden