Fartsyndere er ikke socialt accepterede

Det er de senere år blevet socialt uacceptabelt at køre for stærkt. Det viser tal fra Rådet for Sikker Trafik. Her i Syd- og Sønderjylland sige op mod tre ud af fire, at for høj fart ikke er i orden.

En tung speederfod og en fart på langt over det tilladte. Tidligere var det måske noget, man pralede med overfor naboen, men sådan er det ikke længere.

Nye tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at op mod tre ud af fire i Syd- og Sønderjylland mener, at det ikke er i orden, når man kører for stærkt.

I undersøgelsen bliver billisterne spurgt, hvad deres holdning er til fartovertrædelser på hhv. 10 og 30 procent. sidstnævnte er grænsen for, hvornår man får et klip i kørekortet.

Her svarer 7 procent, at det i høj grad er uacceptabelt at køre over 10 procent for meget, mens 21 procent mener, det i nogen grad er uacceptabelt.

Ser man på den større overskridelse på 30 procent for høj fart, så er tallene endnu højere. Her mener 41 procent, at det i høj grad er uacceptabelt mens 35 procent svarer "i nogen grad".