Farvel Bios - goddag til Den Syddanske Ambulancetjeneste

Farvel til Bios efter 10 måneder og 27 dage. Nu bliver det Den Syddanske Ambulancetjeneste, der skal drive ambulancerne i store dele af Region Syddanmark.

Region Syddanmark har udpeget Mads Haugaard som konstitueret direktør for regionens nye ambulancetjeneste,  der i første omgang skal sørge ambulancedriften, mens konkursboet efter Bios behandles - og derefter overtage og videreføre opgaven som Den Syddanske Ambulancetjeneste i Regions Syddanmarks regi.

Onsdag aften blev kuratorerne for det konkursramte ambulanceselskab og Region Syddanmark enige om, at regionen midlertidigt betaler for ambulancedriften og sikrer redderne og det øvrige personale deres løn.

Regionen holder torsdag og fredag til informationsmøder for medarbejderne torsdag og fredag i Odense, Esbjerg og Aaabenraa.

- Min fornemmeste opgave er at skabe ro, stabilitet og forudsigelighed i organisationen. Alle medarbejdere i det tidligere Bios fortsætter - undtagen topledelsen. Så det bliver de dygtige fagfolk og mellemledere, der kender organisationen, der skal få ambulancerne til fortsat at køre. Jeg skal sørge at skabe rammerne for at det kan lykkes, siger Mads Haugaard til TV SYD torsdag morgen inden det første orienteringsmøde i Odense, der gik i gang kl. 8.

Den Syddanske Ambulancetjeneste kalder Mads Haugaard nu det, der indtil i går hed Bios. 

Fremover bliver det et to-strenget ambulanesystem, der betjener borgerne i Region Syddanmark.

Det Falck-ejede Responce står for ambulancerne i Vejle, Kolding, Fredericia og dele af Vestfyn, mens Den Syddanske Ambulancetjeneste betjener den øvrige del af Region Syddanmark.

Der er etableret en hjemmeside - www.rsyd.dk/ambulancedrift - hvor Bios-medarbejdere og borgerne kan orientere sig om sagen. Desuden er der oprettet en telefonhotline, hvor Bios-medarbejdere kan få svar på eventuelle spørgsmål.