FCK bytter plads med Sønderjyske i Superligaen

FC København vandt 2-1 hjemme over Sønderjyske og kravler et godt stykke op ad i tabellen i Superligaen.

FC København rejste sig ovenpå de seneste nederlag til Brøndby og Real Madrid og hentede søndag aften en forløsende 2-1-sejr over Sønderjyske foran 12.258 tilskuere i Parken.

Med sejren bevæger FCK sig for første gang op i nærheden af midterfeltet i en sæson, som også har budt på fire nederlag og fire uafgjorte resultater i de første 11 kampe.

Et af de hold, FCK overhaler, er netop Sønderjyske, som nok må indstille sig på, at sæsonen kommer til at handle om at undgå nedrykning.

Det kunne omvendt se ud som om, at FCK med små skridt er på vej væk fra bundkampen, selv om nedrykningspladserne fortsat ikke er langt væk.

En af de mest seværdige spillere på FCK's hold i øjeblikket er Rurik Gislason, som måske omsider er i gang med at få sit gennembrud for københavnerne.

Gislason var manden bag FCK's føringsmål til 1-0, da islændingen efter en halv time bankede bolden ind bag Sønderjyske-keeper Marin Skender, som lignede en stenstøtte i den situation.

Bolden var ikke uden for Skenders rækkevidde, men den havde så stor kraft, at målmanden kun kunne håbe på, at dommedagsdrønet gik over mål.

Forinden havde Gislason flere gange drevet gæk med Sønderjyskes forsvar uden at være specielt effektiv.

Selv om FCK var kommet foran, sad man dog stadig med en fornemmelse af, at Sønderjyske kunne slå igen, for der er lang vej til den sikre FCK-organisation, som holdet tidligere har været kendt for.

Der er heller ikke fundet en afløser for Andreas Cornelius i angrebet, hvor Fanendo Adi og Igor Vetokele fik chancen fra start. Adi kom slet ikke frem til noget farligt, mens Vetokele kun var lige ved og næsten.

Mest opløftende for FCK-træner Ståle Solbakken må det være at se Thomas Delaney udfolde sig mere og mere sikkert på den centrale midtbane.

Langt mere usikker var midtbanemakkeren Claudemir, som lavede fejlafleveringer, der kunne have kostet i den anden ende.

Delaney, som også er udtaget til det danske landsholds VM-kvalifikationskampe mod Italien og Malta, ser ud til at have slået Thomas Kristensen helt af holdet.

Nicolai Jørgensen havde ikke en af sine bedste dage, men alligevel viste han sin klasse ved målet til 2-0, hvor han snød Sønderjyskes forsvar med en enkelt berøring.

Indskiftede Julian Luque fik med et flot mål reduceret til 1-2 for Sønderjyske i overtiden, men tættere på point kom sønderjyderne ikke.

FCK kan nu se op ad i tabellen, mens Sønderjyske skal passe på ikke at hænge fast i bunden.