Fejl i el-installation årsag til skolebranden

En fejl i el-installationer i en ubenyttet skunk ved siden af lokalet til billedkunst var årsag til branden på Løjt Skole. Det viser brandteknikernes undersøgelser i løbet af formiddagen.

- Det er selvfølgelig ikke sjovt, når man kommer som jeg gjorde her til morgen og kunne se flammerne stige op gennem taget, siger skoleleder Merete Gissel til TV SYD. Men så kunne jeg heldigvis hurtigt se, hvor det var og hvor meget det drejede sig om, så usikkerheden var sådan set værre.

Merete Gissel forventer, at undervisningen kan genoptages allerede på mandag. Håndværkere var i løbet af fredag i gang med overdækning af det brandskadede tag.

Lærere og elever har taget branden fint.

- Vi har sendt de fleste elever hjem. Mange elever er ikke kommet ? og en stor del af dem, der kom til morgen, er taget med deres forældre hjem igen. Så vi har 30 børn fra vores indskoling, som er i indskolingen, hvor de leger og har det hyggeligt, fortæller skolelederen til TV SYD.

Branden blev opdaget kort før kl. fire af en forbipasserende. Brand kom under kontrol og var slukket i løbet af en time.

Skoleleder Merete Gissel om branden (Varighed: 1:18)