Fem gymnasiepiger laver prisvindende film

Fem piger fra 1.g på Esbjerg Gymnasium vinder pris med deres kampagnefilm 'For jeg kan ikke huske det'. Filmen skal få unge til at drikke mindre.

'For jeg kan ikke huske det' er titlen på kampagnefilmen, der er lavet af fem piger fra 1.g på Esbjerg Gymnasium.

Filmen deltog i en landsdækkende filmkonkurrence - lavet af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden under temaet Drik Mindre - Oplev mere. Filmen vandt over 1460 andre film.

quote

Det giver meget at vide, at man har gjort et godt stykke arbejde.

Anne Fischer, 1.g, Esbjerg Gymnasium.

- Det er ret syret... Det er selvfølgelig mega fedt. Det giver meget at vide, at man har gjort et godt stykke arbejde, fortæller Anne Fischer, der er den ene af de fem elever fra 1.g på gymnasiet, som var med til at lave filmen
1.g., Esbjerg Gymnasium.

Film har sat tankerne i gang 

Kampagnen skal inddrage de unge og give dem lov til at komme med et bud på, hvordan deres festkultur skal se ud, og det har givet stof til eftertanke hos de fem piger. 

quote

Før har det måske være, at man jokede om det - lavede sjov og ballade, og det er gået op for os, at det godt kan ende galt, og man gør nogle ting, som man ikke har planer om at gøre, og som egentlig ikke er så smarte

Nanna Houborg, 1. g, Esbjerg Gymnasium

- Vi er kommet til at tænke mere over, hvad vi egentlig laver til fester, da det var jo de problemer, vi skulle vise frem, mener Nanna Houborg, og fortsætter:

- Før har det måske være, at man jokede om det - lavede sjov og ballade, og det er gået op for os, at det godt kan ende galt, og man gør nogle ting, som man ikke har planer om at gøre, og som egentlig ikke er så smarte.

Og budskabet - det er klart: Man skal tænke sig om og drikke mindre, så får man mere ud af det. Filmen bliver vist på sociale medier.