Fem havørne set svævende over Haderslev Dyrehave

25 unge fra asylcenteret i Haderslev var lørdag på tur til Haderslev Dyrehave. Da de ankom ventede der et usædvanligt syn.

De unge var sammen med tre pædagoger og to frivillige, samt integrationsmedarbejder ved Dansk Røde Kors, Mohsen Allouch, taget på Pinsetur til Haderslev Dyrehave for at hygge sig og opleve rådyre, leg på legeplads og spise madpakker.

Lige da de ankom blev de overvældet af synet af fem havørne, som svævede over hovederne på dem, og som Mohsen Allouch lige nåede at filme med sin mobiltelefon.

- Det var et meget overvældende syn, og jeg nåede slet ikke at filme, de faktisk kom endnu tættere på os. De var virkelig store, og da jeg ved, der er havørne ved Haderslev, er jeg næsten 100 procent sikker på, det er havørne, vi så, - og så hele fem af dem, fortæller Mohsen Allouch til TV SYD.

Og formanden for Dansk Ornitologisk Forening Østjylland, Ole Bøgh Vinter, bekræfter, at der formentlig er tale om havørne.

- Det må være havørne. De har en kort hale og firkantede vinger. Det er sandsynligvis ungfulge i deres 2 - 4 leveår, siger Ole Bøgh Vinter.  

I 1995 kom der igen havørne til Danmark, efter at de i næsten 100 år havde været væk fra landet.

I 2004 slog et par sig ned ved Haderslev Fjord, og siden er flere par fulgt trop i området.

Hvis du vil vide mere om havørnen i Danmark, så kig ind her Dansk Ornitoligisk Forenings - DOF .

Havørnen

* Havørnen er Nordeuropas største rovfugl med et vingefang, der kan blive næsten 2,5 meter langt.

* Havørnen kan blive fra 70 til 90 centimeter lang og vejer fra 3100 til 5500 gram.