Fem reddet fra synkende sejlbåd

Fem tyskere  - fra 30 til 64 år - blev tirsdag formiddag reddet i land, da deres 60-fods sejlbåd tog vand ind 27 sømil vest for Hvide Sande. De fem blev fløjet til Esbjerg Lufthavn af en redningshelikopter.

De fem tyskere er fra øen Sild. De slog alarm kort før kl. 10.30. Søværnets Operative Kommando (SOK) rekvirerede både en helikopter og redningsbåden fra Hvide Sande.
 
De fem besætningsmedlemmer blev bedt om at forlade den synkende sejlbåd, som formentlig har en anseelig værdi. De blev derefter hentet op i redningshelikopteren og fløjet til Esbjerg. Ingen af de fem var kommet noget til.

Håber at redde båden

Kort efter lykkedes det redningsbåden fra Hvide Sande at få to mand over på den havarerede båd. De havde pumper med sig - og ved 13.30-tiden forlød det, at de var optimistiske med hensyn til at redde den store sejlbåd.

De forsøger at få den til Hvide Sande. De fem besætningsmedlemmer skulle være hentet af pårørende fra Nordtyskland - men efter den seneste melding er det i stedet kørt mod Hvide Sande for at se, hvor galt det står til med båden.