Femte skyderi i Esbjerg

Skyderiet fredag aften var det femte i Esbjerg på under et halvt år. Det er to grupperinger i Kvaglund-kvarteret i Esbjerg, der bekriger hinanden.

Skyderiet i en frisørsalon på hjørnet af Ingemanns Allé og Stormgade fredag aften er den femte skudepisode på under et halvt år i Esbjerg.

To rivaliserende grupperinger fra henholdsvis Stengårdsvej og Kvaglund i den østlige del af Esbjerg har gennem længere tid ligget i strid med hinanden, og stridighederne har det seneste halve år udviklet sig til noget, der ligner en bandekonflikt.

Det første egentlige skyderi fandt sted den 14. september, hvor der blev affyret to skud og en person blev bevidst påkørt. Den 18. oktober skød to maskerede unge på en knallert mod en 42-årig mand. 6. november dukkede en 23-årig mand kendt fra det kriminelle miljø op på Sydvestjysk Sygehus. Hans skader viste sig at være skudsår. Den 26. november om natten blev en ung mand skudt i benet på Spansbjerg Kirkeallé.

Og senest fredag den 5. januar blev der skudt i en frisørsalon på hjørnet af Ingemanns Allé og Stormgade. To hætteklædte gerningsmænd flygtede fra stedet i en bil.

Politiet anholdt senere på natten en af de formodede gerningsmænd - en 20-årig mand - på en adresse på Stengårdsvej i Esbjerg. 

Manden er netop nu i grundlovsforhør i Esbjerg.