Ferieboligkollaps på Rømø

43 ferielejligheder på Rømø sælges til halv pris. Det er andet år i træk og det betyder store tab for lejlighedsejerne på Rømø.

Rim Rømø Feriecenter består af i alt 207 ferielejligheder og et center med blandt andet to svømmehaller, en café og et motionscenter.

De enkelte ferielejligheder ejes af private. Nu bliver 43 af ferielejlighederne solgt til halv pris.

Ejere kan ikke sælge

Den nuværende pris på 450.000 kroner for en ferielejlighed er på niveau med priserne omkring årtusindskiftet. Sidenhen er de blevet solgt op til over en million kroner per styk.

Det går ud over de nuværende ejere ifølge formanden for Rim Rømø Feriecenter, Johannes Due.

- Det betyder, at mange af de mennesker, der gerne vil af med deres huse ikke kan få solgt deres huse uden voldsomme tab, siger formand Johannes Due.

Stor succes med salg

De 43 ferielejligheder sælges af EDC-mægler Niels Kofoed for panthaveren Amagerbanken.

Sidste år solgte de 140 ferielejligheder på Rømø Golf & Wellness med stærkt nedsatte priser. De blev solgt på to dage.

Ejendomsmægler Niels Kofoed regner igen i år med succes.

- Jeg forventer det går godt. Det kan vi mærke på telefonerne og modtagne kontrakter, siger ejendomsmægler Niels Kofoed til TV SYD.

Tidligere ejet af Amagerbanken

De 43 ferielejligheder ejes af anpartsselskabet JRC Klint, der holder til i Vedbæk ved København. Tidligere var lejlighederne fuldt ud ejet af den fallerede Amagerbanken.

Resterne af Amagerbanken afvikles i dag af statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet, og det er grunden til at ferielejlighederne nu tvangssælges til halv pris.

Er du interesseret i ferielejlighederne, er der åbent hus i påsken.