Festival er drevet af vindenergi

Næsten al strøm til årets Tønder Festival skal komme fra vindenergi. Det gælder både strømmen på festivalen og den strøm, festivalkontoret bruger året rundt.

95 procent af den strøm, som bliver brugt på festivalen, vil i år komme fra vindenergi. Tilmed kommer al den strøm, festivalkontoret bruger året rundt, også fra vindenergi. I 2016 kom 60% af festivalens energiforbrug fra grøn energi.

Tønder Festival Forening har indgået en såkaldt MedVind-aftale, som betyder, at strøm til festivalen fremover skal komme fra danske vindmøller. I 2016 besluttede Tønder Festival, at bæredygtighed skulle været et nyt fokusområde. Det indebar, at der skulle etableres en ny transformerstation, der kunne sikre, at energiforbruget fremover skulle leveres som grøn energi.

Festivalens initiativ om vindenergi sparer festivalen for 100.000 kroner i leje af generatorer hvert år samt udgifterne til brændstof, som har stået i cirka 25.000 kroner årligt.

Økonomisk støtte gjorde det muligt

Tønder festival modtog i foråret 2016 260.000 kroner i støtte fra SE’s Vækstpulje til at gøre festivalen mere bæredygtig. I foråret 2017 søgte festivalen igen SE’s Vækstpulje og fik 250.000 kr. Det betød, at projektet i 2017 kunne realiseres, da Tønder Festival Fond også skød penge i det.

-Det er det største og vigtigste bæredygtighedstiltag i Tønder Festivals historie, at 95% af vores energiforbrug nu kommer fra danske vindmøller. Vi er meget glade for den støtte, vi har fået, siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.

Festivalen finder sted den 24. til 27. august 2017