Festival får økonomisk sikkerhedsnet

En række stor-sponsorer spænder et økonomisk sikkerhedsnet ud under Tønder Festival, som for 40. gang holdes i næste uge. Million-støtten kommer dog først til udbetaling, hvis festivalen skaber et overskud de kommende tre år.

Tønder Festival havde sidste år et underskud på 1,6 mio. kr. Underskuddet fik i november Tønder Kommune til at stille en garanti på en million kroner.

- Samtidigt kan vi glæde os over, at flere andre storsponsorer har ydet ekstraordinære bidrag allerede til 40. års festivalen - som starter i næste uge - fortæller de to ledere af sponsorudvalget, fhv. bankdirektør Solveig Andersen og seniorredaktør Stig Eeg Sylvest.

Sponsorudvalget har netop underskrevet en aftale med en række, at de større sponsorer om, at de over tre år fordobler deres bidrag. Det betyder, at folkemusik-festivalen i 2015 til 2017 tilføres yderligere 1,2 mio. kr. til at styrke det økonomiske grundlag ? og til at udvikle festivalen.

Aftalen kommer dog først til udbetaling, når festivalen i løbet af de tre år skaber et overskud på to mio. kr. Sammen med kommunens støtte betyder det, at Tønder Festival ved udgangen af 2017 skulle være økonomisk styrket med omkring 3,2 mio. kr.

Formanden for Tønder Festival Fond, Stig Bang-Mortensen, er glad for resultatet, der ikke alene har øget beløbet af sponsormidler med flere hundrede tusinde kroner allerede i år.

- Også på det såkaldte støtteområde, opbakning i form af hjælp til løsning af aktuelle opgaver, udlån af maskiner og udstyr m.m. kan vi glæde os over udviklingen.

- Sammen med storsponsorernes tilsagn om fordobling af deres støtte over tre år, er de mange positive signaler en rigtig dejlig optakt til 40 års fødselsdags festivalen, skriver Stig Bang-Mortensen i en pressemeddelelse.

­