Fiber stormer frem

Det står skidt til med hurtige internetforbindelser i de danske landdistrikter - bare ikke i vores del af landet. Her stormer fibernettet frem.

I dag var repræsentanter fra landsbyer i hele landet samlet i Thyregod til Landsbyernes Dag for at sætte fokus på, hvor vigtig og mangelfuld hurtige internetforbindelser er i landdistrikterne.

Men fra vores del af landet kom de ikke for at diskuttere det problem. I TV SYDs sendeområde er dækningen nemlig den bedste i hele landet - her stormer fibernettet frem.

Vejen Kommune var derfor med på dagen for at fortælle om, hvordan de har satset på at få gode internetforbindelser helt ud i landsbyerne.

Vigtigt for virksomhederne

I landsbyen Billum i Varde Kommune sidder direktør Henning Kirkegaard. Han er et godt eksempel på vigtigheden af at få lagt hurtige internetforbindelser ud i landdistrikterne.

- Havde vi ikke fået lagt fiber ud til vores virksomhed her i Billum, blev vi nødt til at flytte til en større by. Vi kan simpelthen ikke leve uden fiber, siger Henning Kirkegaard, direktør i Dansk Scanning, der har en afdeling i Billum og i Esbjerg.

- Mange af vores medarbejdere fra Esbjerg-afdelingen bor desuden i landdistrikterne, og de skal af og til løse en vigtig arbejdsopgave hjemmefra, så her er det også vigtigt, at de har hurtige forbindelser derhjemme. Ellers kunne vi ikke være så effektive i virksomheden, hvis de skulle hen og bruge en times kørsel for at løse et problem, siger han.