Fik finale-billet efter straffekastkonkurrence

Der skulle forlænget spilletid og straffekastkonkurrence til, før Flensburg-Handewitt bookede billet til Champions League-finale.

Håndboldherrerne Anders Eggert, Lasse Svan, Michael V. Knudsen, Thomas Mogensen og Søren Rasmussen fra Flensburg-Handewitt spillede i semifinalen mod FC Barcelona, som blev afgjort i straffekastkonkurrence. Her blev især den indskiftede danske keeper Søren Rasmussen afgørende i den yderst dramatiske afslutning.

Alle fem danskere fik spilleminutter, da Flensburg-Handewitt vandt 41-39 i semifinalen over FC Barcelona ved Final4-stævnet i tyske Köln. Der skulle forlænget spilletid og straffekastkonkurrence til, før en vinder kunne findes.

Stillingen var 32-32 efter 60 minutter, og efter to gange fem minutters forlænget spilletid var stillingen 36-36, hvilket fremtvang straffekastkonkurrencen, hvor Eggert scorede tyskernes første mål.

Hos Barcelona spillede den danske stregspiller Jesper Nøddesbo en flot kamp frem til begyndelsen af anden halvleg i den ordinære spilletid, hvor han løb ind i det, der lignede en lyskeskade.

På det tidspunkt var Nøddesbo en af sit holds bedste med fem scoringer, men pudsigt nok var det først efter, at Nøddesbo havde sat sig permanent på bænken, at Barcelona fik bedre styr Flensburg-mandskabet.

Tyskerne førte 18-17 ved pausen, men favoritterne fra Spanien spillede en flot anden halvleg. Med under 10 minutter igen førte Barcelona med hele 32-26, og sejren så ud til at være sikret.

Men Flensburg-Handewitt fik dog sensationelt udlignet til 32-32 i de sidste sekunder i kampens ordinære spilletid.

Comebacket kunne Flensburg-Handewitt-spillerne blandt andet takke indskiftede Søren Rasmussen for. Keeperen leverede storspil, og Holger Glandorf fik med sin scoring i de sidste sekunder fremtvunget forlænget spilletid.

I de to gange fem minutters forlænget spilletid fik Barcelona den bedste start, men Søren Rasmussens redning til sidst fremtvang straffekastkonkurrencen. Her blev Søren Rasmussen erstattet af svenske Mattias Andersson i målet.

Finalen bliver et tysk anliggende. Den nykårede tyske mester fra THW Kiel med den danske stregspiller René Toft Hansen på holdet er modstanderen.

René Toft Hansen og Kiel vandt tidligere lørdag 29-26 over ungarske MKB Veszprem KC i den første semifinale.