TV der bevæger dig

Fik gult kort i hver kamp – nu er det slut

01:41

Hør hvad Jamil og træner Jonas Rothausen og bestyrelsesmedlem Michael Larsen siger.

Jamil Ali - fra rod til rollemodel.

1 af 2

Jamil Ali elsker fodbold, men han fik næsten gult kort i hver eneste kamp. Det er ændret sig nu, og nu skal han være rollemodel for andre.

Tre unge drenge med anden etnisk baggrund er blevet integreret i det lokale fodboldhold i landbyen Engum lidt nord for Vejle. De blev tidligere betegnet som rødder, men er nu med til at sikre den lille klub  sportslig succes.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke kunne være på hold, hvis jeg fik gult kort hver gang, fortæller Jamil Ali til TV SYD.

Engum har lavet et samarbejde med Vejle Kommune. Kommunen betaler de unge spilleres kontingent.

Og ordningen har været en stor succes. Derfor har klubben søgt og fået bevilling til at gøre de unge til mentorer, så de skal sørge for at andre unge kommer med bussen – og fortælle dem om reglerne i klubben.

- Det har jo betydet, at vi har fået nogle spillere herud. Og da de startede for tre år siden var de ikke, som vi gerne ville have at de skulle være, siger bestyrelsesmedlem Michael Larsen til TV SYD. Men ret hurtigt fik vi fortalt dem, hvordan reglerne er i Engum.

- Og da de her drenge fandt ud af, hvordan reglerne er, så de godt li’ det. De kunne godt lide, at det var konsekvent.

Engum-holdet spillede i dag lokalopgør med rivalerne fra Vejle Boldklub i Eliterække Vest. Horsensgarden underholdt og DBU var repræsenteret sammen med mange kammerater på tilskuerpladserne, som er beskedne i Engum.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden