Fik indberetning om sex-tiltalt

I 2007 fik Esbjerg besked fra Hvidovre om, at en  mand, der nu er tiltalt for sexmisbrug, flyttede til Sydjylland.

Hvidovre Kommune sendte en indberetning til Esbjerg Kommune, da en 40-årige mand og hans filippinske samlever flyttede til Esbjerg i 2007. Manden er tiltalt for omfattende sexmisbrug af ni børn.

Formanden for udvalget for Børn & Familie, Hans Erik Møller (S), siger dog, at den særlige indberetning om dårligt fungerende familier ikke drejede sig om, at der var mistanke om seksuelle overgreb mod børn.

- Indberetningen handlede om, at der var tale om en "noget turbulent" familie, siger Hans Erik Møller, der ikke vil konkretisere det nærmere.

Men det står nu klart, at den 40-årige er tiltalt for overgreb i Esbjerg og flere sjællandske kommuner.

Intet kendskab

Indtil torsdag aften kendte toppolitikerne i Esbjerg ikke til den uhyggelige sag, der resulterede i, at den 40-årige i oktober sidste år blev fængslet for at have misbrugt i alt ni børn gennem over 23 år.

- Det viser sig, at mandens tre børn blev fjernet dagen efter, han blev fængslet i oktober 2010, og Esbjerg Kommune har handlet helt efter bogen, siger Hans Erik Møller.

De tre børn - to drenge og en pige - blev fjernet, fordi manden havde forældremyndigheden. Det vides ikke, om manden og den filippinske hustru har fælles, biologiske børn.

- Det ryster mig, at det her tilsyneladende har stået på i 23 år. Han må have været en utrolig tillidsfuld person, og det må have været svært for andre at se faresignaler. Vi skal bruge sagen til at forbedre vores observationer i børnesager, siger Hans Erik Møller.

Mens kommunen svigtede i den såkaldte Brønderslevsag ved at undlade uanmeldte familiebesøg, så er det ikke sket i Esbjerg, mener Hans Erik Møller.