Filmen 9. april stor succes for Haderslev

I forbindelse med filmens premiere har byen budt oplevelsespakker med alt fra guidet byvandring rundt i gaderne, hvor kampene startede til en middag anno 1940, og det har været så stor en succes, at tilbuddet fortsætter ind i april.

-Vi startede lidt forsigtigt ud med at udbyde oplevelsespakkerne indtil 26. marts, men det viste sig hurtigt, at det ikke var nok, så nu kører vi dem i hvert fald indtil 12. april, siger Kerstin Petersen, bureauleder ved Visit Haderslev.

Oplevelsespakkerne kan man selv sammensætte som man ønsker.

Mange vælger for eksempel at starte på Museum Sønderjylland ? Arkæologi Haderslev, hvor der er særudstillingen ?Det sidste skud? om kampene i Haderslev.

Derefter går de på guidet byvandring fra det sted, kampene startede i Haderslev den 9. april 1940 på Sønderbro. Det var her, tyskerne mødte den første kanonstilling i Haderslev, og hvor tre danske soldater mistede livet.

Lidt mad kan man få på café LMNT, der serverer en speciel menu, som man ville opleve den i 1940.

Og har man ikke allerede set filmen, kan den ses i den stemningsfyldte Kosmorama, hvor også verdenspremieren på 9. APRIL fandt sted.

Også indehaveren af Kosmorama i Haderslev, Torben Jølnæs, forventer at måtte forlænge spilleperioden for filmen, som er biografens bedst sælgende film nogen sinde.

Omkring 4600 billetter er solgt, og fortsætter succesen forlænger biografen også spilleperioden.

På landsplan har mere end 100.000 set filmen "9. APRIL".

Kerstin Petersen fra Visit Hadeslev fortæller om 9. April-turene (Varighed 0'25 sekunder)

Se mere om oplevelsesturene på linket

link

link - Link til guidede ture rundt i 1940'ernes Haderslev