Fin fremgang for Frøs Herred

Den sønderjyske Frøs Herreds Sparekasse har som det første danske pengeinstitut offentliggjort årsregnskab. Den går mod strømmen og har både en markant fremgang i resultatet og et markant indlånsoverskud.

Pænt overskud

Den lille sønderjyske sparekasse Frøs Herreds Sparekasse fik i 2009 et overskud før skat på 23,8 mio. kr. mod blot 0,2 mio. kr. i 2008.
Sparekassen er - som et af få danske pengeinstitutter - dermed kommet nådigt gennem finanskrisen.

Tre årtiers vækst

Sparekassens indlån voksede med 12,8 procent i 2009 til 3,1 mia. kr., mens udlånene voksede med 7,3 procent til 2,2 mia. kr. Det går i hele taget godt for Frøs Herreds Sparekasse, der kan se tilbage på konstant vækst gennem tre årtier.

Flere tab

På ét punkt har sparekassen dog mærket krisen: Nedskrivningerne er steget markant. Tabene på udlån og garantier er således vokset fra 20,2 mio. kr. til 42,8 mio. kr. Til gengæld har sparekassen klaret sig bedre med sine egne værdipapirer, der sikrede Frøs Herreds gevinster på i alt 19,7 mio. kr.

Tilfreds direktør

Adm. direktør Kurt Jensen er tilfreds med resultatet:
- Det viser, at selv om man stædigt holder fast ved de gamle dyder om at opføre sig ansvarligt, er det muligt at skabe fremgang, siger han i en pressemeddelelse.

Stor sparekasse

Årets resultat efter skat landede på 17,6 mio. kr. mod 0,9 mio. kr. i 2008. Frøs Herreds Sparekasse har 9.786 garanter og hører til blandt de 10 største sparekasser i Danmark.