TV der bevæger dig

Buddhistisk leder besøger meditationscenter

Billedet her er fra 2014, hvor Tigerens Rede også havde besøg af buddhistiske lamaer fra Bhutan. Kvinden er Anne Sophie Jørgensen, der leder meditationscenteret Tigerens Rede i Gedved. Foto: Tigerens Rede

Meditationscenteret Tigerens Rede i Gedved får fint besøg. Onsdag kommer Bhutans næstøverste religiøse overhoved til byen.

Der bliver taget fint imod, når det næstøverste religiøse overhoved i Bhutan, Dorje Lopen Rinpoche kommer på officielt besøg i meditationscenteret Tigerens Rede i Gedved i Horsens Kommune.

- Det er første gang, at et åndeligt overhoved fra Bhutan besøger vesten, siger talsmand for Tigerens Rede, Christian Kubstrup til TV SYD.

Centeret har været i dialog med de højtstående buddhister i Bhutan i flere år, og for to år siden havde centeret også besøg fra Bhutan. Men denne gang er det en stedfortræder for det religiøse overhoved i Bhutan, Je Khenpo, der besøger byen.

Onsdag tager meditationscenteret imod den prominente gæst og hans følge af fire buddhistiske lamaer. Udover centerets egne medlemmer og lederen Anne Sophie Jørgensen, kommer også den lokale provst og biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller til centeret for at byde buddhisterne fra Bhutan velkomne.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden