Fire anholdt efter skud mod bil

Fire personer er natten til fredag blevet anholdt i Esbjerg efter en skudepisode på åben gade.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog torsdag klokken 22.16 anmeldelse om skyderi på hjørnet af Hermodsvej og Jagtvej i Esbjerg.

Kort efter klokken 22.53 fandt politiet en personbil på Askelunden i Esbjerg med et skudhul.

Bilens fører var uskadt, og ingen andre er kommet noget til. Føreren har hele natten været til afhøring, mens bilen er bragt ind til tekniske undersøgelser.

Fire personer er anholdt i sagen. To personer blev klokken 00.06 anholdt nær Kvaglund Kirke i Esbjerg, mens to personer blev anholdt klokken 00.24 på Fyrrelunden i Esbjerg. 

Politiet modtog klokken 00.54 også en anmeldelse om skyderi på Fuglebakkevej i Esbjerg, men der er ikke fundet tegn på skyderi på stedet. 

Hjørnet af Hermodsvej og Jagtvej i Esbjerg, hvor der torsdag aften blev skudt mod en bil.
Hjørnet af Hermodsvej og Jagtvej i Esbjerg, hvor der torsdag aften blev skudt mod en bil.
Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Syd- og Sønderjyllands Politi har efter to kniv-opgør lørdag og søndag -  i det som politiet i weekenden i weekenden betegnede som  et "verserende opgør" mellem bander i Esbjerg - øget deres tilstedeværelse og har haft flere patruljer på gaden end normalt.

- I nat har vi derfor også kunnet være massivt til stede i de områder, hvor vi troede, at de ville søge hen, og det er det, der har gjort, at vi har truffet de fire anholdte, siger vagtchef Mads Lervad Dammark fredag morgen til TV SYD. 

Alle fire anholdte er kendt af politiet for en række  typer kriminalitet - blandt andet voldskriminalitet, siger vagtchefen. Offeret er ikke kendt for kriminalitet.

Politiet ønsker fredag morgen ikke at oplyse de anholdtes præcise alder - men der er tale om unge mænd.