TV der bevæger dig

Fire kvæstet i ulykke - forbipasserende ydede flot førstehjælp

Foto: Colourbox

Da to biler sidst på torsdag eftermiddag stødte frontalt sammen vest for Rinkenæs, sørgede 10-12 forbipasserende for at yde førstehjælp, indtil ambulancerne nåede frem

Fire personer er torsdag aften indlagt efter det frontale sammenstød på Krusåvej ved Aabenraa mellem en tysk og en dansk personbil. Den tyske personbil kørte mod vest, og da den trak ud til overhaling, stødte bilerne frontalt sammen.

I den tyske bil sad to tyske mænd. Den 46-årige passager er i livsfare og ligger på Flensborg Sygehus, mens den 52-årige fører er alvorligt tilskadekommen og overført til Odense Universitetshospital. Hans stilstand er stabil.

I den anden bil sad et dansk ægtepar, der begge er indlagt på Aabenraa Sygehus. Den 67-årige kvindelige passagers tilstand er alvorlig, men stabil. Hun er ligesom sin mand, den 56-årige fører, uden for livsfare. Manden er kun kommet lettere til skade.

Da patruljen kom frem, blev den mødt af noget af et særsyn. 10-12 forbipasserende var alle i færd med at yde førstehjælp til de fire tilskadekomne. En ung islandsk sygeplejerske havde ifølge politiet taget styringen og koordinerede indsatsen.

- Alle hjalp til, indtil akutlægen var fremme og kunne overtage. Det er fantastisk positivt at opleve den slags, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt.Vejen var totalt spærret i knap tre timer indtil kl. 18.35.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden