TV der bevæger dig

Fire kvier er løs i Tønder

Hvis man ser en undsluppen ko i Tønderområdet, skal man ringe 114, lyder opfordringen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fire kvier er løs i Tønder. Den melding fik politiet lørdag morgen. Men lørdag eftermiddag er de fire drøvtyggere stadig på fri fod.

- Ja vi fik melding om, at der skulle gå en på Kastanje Allé, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Claus Skovgaard til TV SYD.

Men det lykkedes ikke at fange den løbske ko. Eller kvie. Politiet er ikke helt sikre på, om dyrene tilhører den ene, eller den anden, kategori.

Heller ikke de borgere, der senere så en rød kvie eller ko og forsøgte at indfange dyret havde heldet med sig. I stedet stak den af, og politiet har modtaget meldinger om kvier spottet i både Fyrrevænget og ved Sdr. Ringvej.

- Vi har allieret os med en dyrlæge, som vi kan kalde ud, så dyrene kan blive skudt med bedøvelsespil, fortæller Claus Skovgaard. - Men vi er nødt til at vide, hvor de befinder sig først.

Politiet har indkredset en ejer af dyrene, og han kan fortælle, at der mangler fire styks, fra hans besætning.

Og selvom køer normalt er fredsommelige dyr, så er de også store, og efter en episode for nylig, hvor en to-årig blev ramt af en løs kvie på en legeplads, opfordrer politiets vagtchef til, at man holder sig fra dyrene, hvis man møder dem.

 I stedet skal man ringe til politiet på 114, og fortælle præcis, hvor man har set en undsluppen ko. Eller kvie.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden