Fire måneders fængsel for khat-smugleri

27-årig polsk mand fik straksdom på fire måneders fængsel og indrejseforbud på seks år for indsmugling af khat. Det skriver Jydske-Vestkysten på sin hjemmeside.

Et vognlæs grøntsager var muligvis ikke den vigtigste prioritet for en 27-årig polsk statsborger, der i en defekt kølebil ankom til Esbjerg med færgen fra Harwich med dels grøntsagerne, dels knap 400 kilo khat., skriver JV.dk.

I hvert fald var bilens køleanlæg i stykker, og grøntsagerne var så småt ved at blive dårlige, erkendte han, da han for nylig blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, sigtet for indsmugling af det euforiserende stof med henblik på videresalg. I grundlovsforhøret tilstod han og fik omgående sin dom.

Ifølge Jydske-Vestkysten forklarede den 27-årige i retten, at han havde fået opgaven af en mand, der bor i England.

Honoraret for transporten lød på 300 pund plus omkostninger, og det var meningen, at han, når han nåede til København med bilen, skulle have penge til hjemturen. De havde været tre om at læsse bilen i England, og han deltog selv i arbejdet. Derfor vidste han da også udmærket, at lasten indeholdt 100 kasser med khat.

Dommen kom til at lyde på fire måneders ubetinget fængsel, konfiskation af khat'en og udvisning med indrejseforbud i seks år, når straffen er afsonet, oplyser JV.dk