Fire mænd bag ny bog: Det er en kærlighedserklæring

Nationalpark Vadehavet er fyldt med mageløse fotos fra en mageløs natur. Mændene bag bogen vil gerne lokke alle til at opleve naturen selv

Den 400 siders bog har en god tyngde.

- Men sådan er det også med Vadehavet. Der er mange billeder. Der er hele tiden noget nyt at se på. Man bliver aldrig færdig med det, siger leder af Vadehavscentret i Vester Vedsted, Klaus Melbye til TV SYD.

Han har skrevet teksterne i  bogen, der nu er på vej til naturelskernes julegavebord. En bog, der indeholder digte af den kendte Jens Rosendal, der nu er blevet 84 år. Biolog og ornitolog John Frikke, der har beskæftiget sig med Vadehavet professionelt i 35 år, har taget fotos fra luften.

Det er dog fotografierne af Jens Kristian Kjærgård fra Bjergby, der giver bogen dens store tyngde. Fire års arbejde med at tage fotos fra den danske del af Vadehavet fra Blåvandshuk i nord til den tyske grænse i syd. Uden brug af skjul. Uden brug af photoshop. Ren natur.

- Det er så livsbekræftende at være ude i Vadehavet. Der er så meget liv, siger han.

Jens Kristian Kjærgård har haft mindre gode dage - og gode dage.

- Det er fantastisk at komme hjem og man har fået taget et godt billede. Det var så en god dag, siger han.

De fire mænd har alle stor kærlighed til den storslåede og specielle natur i Vadehavet, der sagtens tåler sammenligning med de allerstørste naturområder i verden som f.eks. regnskoven i Sydamerika.

- Bogen her er en kærlighedserklæring til Vadehavet, siger Klaus Melbye.

Hør her et af digtene fra bogen skrevet af Jens Rosendal. Det hedder ganske enkelt: "Vadehavet".

"Nationalpark Vadehavet" er udkommer på forlaget Vestenvind og koster 499 kr.