Fitness for "de små grå"

160 børn trænede de små grå med et nyt fitnessprogram. Fredericia Bibliotek og studerende fra seminariet i Jelling stod for sprogfitness, hvor tegninger af et træ og et ben kombineres til træben.

- Børn lærer det nemmere, når de samtidig får bevægelsen på, forklarer Sussi Vedsted, pædagogisk udviklingskonsulent. Børn er ikke kun sprog eller bevægelse. De er hele kroppen - og de er alle sansninger på samme tid.

- Jeg kan se, at de virkelig går op i det, fortsætter hun. De er læringsparate, og de har en god og hyggelig dag sammen med de pædagoger, der er her.

- Det er Aalborg-bibliotekerne, som har udviklet projektet, forklarer bibliotekar Dorthe Grønbæk fra Fredericia Bibliotek.  De har lavet det i nogle år, og så synes de, at i år skal der være en national sprogfitness-dag. Det betyder, at der i dag er 70 biblioteker i hele Danmark, som her mellem 10 og 12 render rundt og leger…

For bibliotekerne er de sproglige fitnesslege noget, de kan bygge videre på i den daglige kontakt, og de aktiviteter, man arrangerer for børn. Så selvom den nationale Sprogfitness-dag kun er ét ud af årets 365 kalenderblade, vil legene mange steder leve videre hele året rundt.

På hjemmesiden sprogfitness.dk kan alle finde øvelser, som kan give mindre børn sprogfornemmelse. 

 

Sammensatte ord læres med forskellige kort.
Sammensatte ord læres med forskellige kort.