TV der bevæger dig

Fjernvarmeværk ændrer planer for boringer i sommerhusområde

Sommerhusejere raser over Broager Fjernvarmeværk. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Sommerhusejere har klaget over larmende vandboringer midt i højsæsonen. Nu ændrer Broager Fjernvarmeværk planen for boringerne.

Som TV SYD fortalte lørdag i sidste uge, så er ejere og udlejere i et sommerhusområde i Vemmingbund ved Broager godt trætte af larmen fra store boremaskiner.

Vi har studeret vores terminsplan meget nøje, hvilket i samarbejde med brøndborefirmaet har medført, at vi kan reducere den beskrevne ulempe.

Peer Allan Monger, Bestyrelsesformand, Broager Fjernvarmeværk

Samtidig er tidspunktet ifølge sommerhusejerne meget uheldigt, fordi det giver problemer og klager i forbindelse med udlejningen af husene. Højsæsonen er netop gået i gang.

Det fik Bent Kristensen til at sende en skriftlig klage til Broager Fjernvarmeværk, som står bag boringerne.

Mange ejere og udlejere i området er utilfredse, og det har nu fået Broager Fjernvarmeværk til at ændre planerne.

- Vi har studeret vores terminsplan meget nøje, hvilket i samarbejde med brøndborefirmaet har medført, at vi kan reducere den beskrevne ulempe, skriver bestyrelsesformand Peer Allan Monger i en mail til Bent Kristensen, og fortsætter:

- Boringen i Vemmingbund vil være færdiggjort i denne uge 26, hvorefter maskinen i næste uge kun vil udføre sætning af filterrør i borehullet. Maskinen vil være fjernet fra arealet senest fredag i næste uge 27. Boringsarbejdet vil være stoppet i perioden uge 28-29-30.

Bent Kristensen er glad for, at fjernvarmeværket nu ændrer planerne.

- Det er fint, at de gør noget. Lad os nu se. Jeg er tilfreds indtil videre - og forholdsvis rolig i forhold til mine lejere, siger Bent Kristensen til TV SYD.

Ligeledes er der lagt en plan for den anden maskine i området.

- Den anden maskine vil blive flyttet til boring af den fjerde og sidste indvindingsboring for boring i uge 31 og 32 i området hvor den allerede er placeret, og vil først i uge 33 blive flyttet til Vemmingbundområdet. Maskinen vil så vidt muligt blive drejet rundt så motorstøjen vil være mindst i den ende, der støder op imod bebyggelsen, skriver Peer Allan Monger.

Bent Kristensen synes dog fortsat ikke, at planlægningen af boringerne er i orden.

- Fredag er de væk fra os. Måske fordi, jeg er den, der har råbt højst i området. Men så går det bare ud over resten af naboerne. Det er stadig ikke i orden. Det er fint, at de gør det. Men jeg er meget modstander af måden, slutter Bent Kristensen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden