Flåt-offer: Lægen sagde jeg var hypokonder

En sygehuslæge kaldte fhv. kontorchef Kristian Christiansen, Juelsminde, for hypokonder og henviste ham til en psykiater. Men han var endnu et offer for skovflåt

TV SYD (og Vejle Amts Folkeblad) fortalte i weekenden om 22-årige Frederik Bramm, som var afvist af de danske sundhedsvæsen, men i USA fik konstateret borrelia. Han og hans familie har ofret 2,4 mio. kr. på behandling.

Indslaget har fået 70-årige Kristian Christiansen til at fortælle sin historie. Det gør han i TV SYD i aften.

Han fortæller:

- I 2000-2002 havde jeg et næsten tilsvarende forløb som Frederik. Jeg fik taget fem rygmarvsprøver på Vejle Sygehus. Hver gang fik jeg tilbagemeldingen, at jeg intet fejlede.

Efter de fem prøver fik han klar besked af en læge på Vejle Sygehus:

- Han kaldte mig hypokonder og gav mig en henvisning til en psykiater, fortæller han i dag til TV SYD.

Kristian Christiansen var på daværende tidspunkt kontorchef i daværende Juelsminde Kommune. Sygdommen påvirkede ham så meget, at han sluttede sin erhvervskarriere i et fleksjob på fire timer dagligt.

- Efter fire timer var jeg fuldstændig udbrændt.

Kristian Christiansen blev testet efter den såkaldte ?Elisa-Test?, som en dansk overlæge står bag ? og i dag tjener penge på. Det er den eneste test, der er anerkendt i Danmark.

- For mig at se, er det lige så stor en skandale som sagen om Boneloc-cementen til hofteoperationer, siger Kristian Christiansen.