TV der bevæger dig

Flag og fest for Carit Etlar

6. Juli Garden var med til at fejre Carit Etlars 200 års fødselsdag. Foto: Jørgen Guldberg

I dag er det 200 år siden, at den fredericianske forfatter Carl Brosbøll blev født. Og det skaber liv og glade dage i Fredericia.

Søndag er det 200 år siden, at en af Danmarks store forfattere så dagens lys i Fredericia. I tre dage har byen stået i Carl Brosbølls tegn.

Der er måske ikke mange, der nikker genkendende, når de hører navnet Carl Brosbøll. Men den Fredericia-fødte forfatter har faktisk skrevet mange store klassikere, og er af nogle kendt som Fredericias H. C. Andersen. Under kunstnernavnet Carit Etlar har han blandt andet udgivet Gøngehøvdingen og Dronningens Vagtmester.

Forfatterens tilhængere mente, at hans 200 års fødselsdag var en perfekt anledning til at hylde og mindes ham. Derfor blev der søndag formiddag afsløret en helt ny mindeplade. Mindepladen er hængt op på forfatterens fødested - Gothersgade 21.

6. Juli Garden var med til at fejre dagen. De troppede op med flag, musik og gevær. I løbet af eftermiddagen fortsætter festlighederne. Blandt andet skal en masse mennesker i gang med at lave Verdens største garnnøgle.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden