Flere asylcentre lukker

Nr. Løgum Centralskole skal ikke bruges som asylcenter alligevel, og asylcenteret i Brøns lukker om få uger.

Lejeaftalen for asylcentret i Brøns løber ud midt i april og den er ikke blevet forlænget. Det betyder, at det snart er slut med asylansøgere i Brøns. Ligeledes dropper man at bruge Nr. Løgum Centralskole som asylcenter. I stedet for skal skolen måske bruges som undervsiningssted til uledsagede mindreårige asylansøgere.

De knap 100 asylansøgere, der lige nu bor på asylcentret i Brøns, skal flyttes til andre asylcentre i Danmark. Med nedlukningen af asylcentret kommer der til at mangle pladser til fremtidige flygtninge, der kommer til landet.

- Der er behov for at finde egnede steder, hvor vi kan indkvartere familier, der sammen søger asyl. Det er udlændingestyrelsen, der i samarbejde med os skal finde de steder. Men lige nu har vi ikke noget i aktuelt i kikkerten, siger leder af AsylSyd, Jakob Kirkegaard, til TV SYD.

Rømø Familie Camping har ligesom Nr. Løgum Centralskole stået klar som nødasylcenter, men også den aftale er udløbet. Det betyder, at campingpladsen allerede fra 23. marts ikke længere behøver at have plads til asylansøgere.