Flere biler på AlsFærgen i 2015

122.014 personbiler tog turen Bøjden-Fynshav med AlsFærgen sidste år - og det er en lille fremgang.

Rederiet Færgens trafiktal for 2015 viser, at ruten Bøjden-Fynshav har overgået 2014, hvor 1864-markeringen skabte massiv trafik mellem Fyn og Als.

Trafikken blev fastholdt i 2015 - endda med en lille stigning på 0,3 procent. I alt blev 122.014 personbiler overført via AlsFærgen i 2015.

- Det ser vi som udtryk for, at de lokale sønderjyder og fynboer i højere grad end tidligere vælger AlsFærgen frem for motorvejen på grund af et forbedret færgekoncept og ikke mindst en fordobling af kapaciteten, siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef hos Færgen. 

Indsættelsen af den nye AlsFærge ”M/F Fynshav” betyder næsten  en fordobling af kapaciteten og timedrift i juni, juli og august, ligesom færgen har fået et nyt pendlerområde med gratis wi-fi samt ny og moderne indretning i alle passagerområder.

Færgen samarbejder med blandt andre Visit Sønderjylland, Udvikling Fyn, Sønderborg Slot, Universe Oplevelsespark og Historiecenter Dybbøl Banke med det formål at trække turister til Als. Derudover samarbejder Færgen med en række lokale turismeaktører om salg af endagsture, pakkerejser og andre tilbud via webportalen Dansk Ø-ferie.