Flere elever vælger folkeskole i Horsens

Flere elever vælger folkeskole i Horsens. Det mærker Langmarkskolen, hvor antallet af elever i børnehaveklasserne er steget fra 29 elever i 2014 til 63 i år.

I hele Horsens Kommune er der efter sommerferien begyndt 101 flere elever i børnehaveklasserne end i 2015, nemlig 1005 elever mod 904 elever sidste år. Det oplyser Horsens Kommune til TV SYD.

På Langmarkskolen har de mange nye elever udløst oprettelsen af endnu en børnehaveklasse, så skolen nu er oppe på tre.

For Langmarkskolens skoleleder Birthe Rasmussen er elevfremgangen blandt andet et udtryk for, at skolen via holddeling og nye undervisningsformer er i stand til at sikre, at alle børn bliver undervist på lige det det niveau, som passer til den enkelte.

Skoleleder Birthe Rasmussen glæder sig over, at elevtallet siger i børnehaveklassen på Langmarkskolen i Horsens.

Samtidig har skolen i langt højere grad end tidligere åbnet sig i forhold til lokalområdet i kraft af et omfattende samarbejde med områdets børnehaver og idrætsforeninger m.m.

En af de forældre, som bevidst har valgt at lade sine to børn gå på Langmarkskolen, er Ditte Egeskov. Hun er mor til Sofus, der går i 2. klasse og Gustav, som netop er startet i 0. klasse.

- Det er ingen hemmelighed, at der har været – og stadig er - fordomme om Langmarkskolen, fordi skolen rummer så mange forskellige nationaliteter. Da vores ældste søn skulle starte i skole, var jeg da også usikker på, om Langmarkskolen var det rigtige valg. Ikke mindst fordi 50 procent af eleverne er tosprogede. Sammen med en 8-10 andre forældre fik vi arrangeret et møde med skolelederen, og i løbet af dette møde fik jeg ro i maven, fortæller Ditte Egeskov i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

- Vi oplever selvfølgelig også problemer her på Langmarkskolen, men vi gør alt, hvad vi kan for at få dem frem i lyset og få dem løst, så de ikke ligger og ulmer. Heldigvis kan det lade sig gøre i langt de fleste tilfælde, siger skoleleder Birthe Rasmussen.

Ud over tilgangen til børnehaveklasserne er det samlede elevantal på Langmarkskolen steget fra 451 elever i 2014 til 502 i år.