Flere flygtninge bliver i Hamborg

Der er stort set ingen flygtninge på banegården i Flensborg i disse dage. Mange vælger i stedet at blive i Hamborg.

Bystyret i Hamborg oplyser, at antallet af flygtninge, der har ladet sig registrere i Hamborg, er steget efter grænsekontrollen er trådt i kraft. Mandag lod 50 flygtninge sig registrere i Hamborg, mens dét tal tirsdag var oppe på 250. Altså en femdobling.

- Det er for tidligt at sige, om det er på grund af den danske grænsekontrol. Det kan det være, men tallene ændrer sig løbende. Vejret i Middelhavet og andre faktorer spiller også ind, siger presseansvarlig i Hamborgs centrale flygtningekoordinering, Christiane Kuhrt, til TV SYD.

Generelt er strømmen af flygtninge faldende. Der har været fyldt med flygtninge på banegården i Flensborg. Der er nu stort set tomt. I stedet står mange af toget i Hamborg, hvor man dog også melder om et fald i antallet af flygtninge.

Flere af de frivillige på banegården i Hamborg fortæller til TV SYD, at rygtet om grænsekontrollen er kommet ud til flygtningene. Blandt andet på de sociale medier. Det betyder, at der kommer færre flygtninge til stationerne, der førhen har været transitstationer til Danmark.

- De fleste ved godt, at de ikke kan komme til Danmark på grund af grænsekontrollen. Men dem der ikke er klar over det, og først finder ud af det her, bliver meget forvirrede, fortæller frivillig Aenne Brausse fra Refugees Welcome, Hamborg, til TV SYD.

En af de forvirrede er Naved Asas, der er flygtet fra Afghanistan.

- Vi er meget forvirrede over det her med id-kort og pas. Vi havde svært ved at finde herop, og nu ved vi ikke, hvad vi skal gøre.

Bystyret i Hamborg registrerer kun dem, der vælger at blive i Hamborg. Der er derfor ikke talt på, hvor mange der rejser videre.