Flere frivillige skal hjælpe til på sygehusene

Region Syddanmark vil styrke samarbejdet med de frivillige. Derfor bliver der nu årligt afsat tre millioner kroner til at skaffe flere af slagsen.

En ny politik, der skal få flere syddanskere til at give en hånd med på sygehusene og de sociale institutioner, er mandag blevet vedtaget i regionsrådet.

Planen er at ansatte flere frivilligkoordinatorer, der får til at opgave at skaffe flere frivillige.

Ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose bidrager de frivillige med noget særligt og er med til at gøre en forskel blandt andet som støtte til borgere, der er i en sårbar situation.

- Det er selvfølgelig vigtigt at slå fast, at den frivillige indsats aldrig kan eller skal erstatte medarbejdernes professionelle pleje, behandling og omsorg, men at den tilfører ekstra værdi for både borgere, medarbejderne og de frivillige selv, siger Stephanie Lose.

Mere samarbejde

Planen er også at skabe et større samarbejde mellem regionen og kommunerne. De frivillige skal nemlig have mulighed for at være en gennemgående støtte for borgerne.

Både når de er indlagt på sygehuset og senere, når de er hjemme igen.

- Med vores nye politik rækker vi ud efter kommunerne, hvoraf mange har et stor netværk af frivillige, fortæller Stephanie Lose.

De tre millioner årligt er afsat til at ansætte seks frivilligekoordinatorer. De fem koordinatorer skal finde flere frivillige til sygehusene, mens den sjette skal arbejde på det social område.