Flere har anmeldt omdiskuteret lækagesag

Sydøstjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser i sagen om en fortrolig medarbejderrapport, der blev lækket fra Vejle Havn. Nu begynder politiets første undersøgelser.

Det er ikke bare Dansk Folkepartis gruppeformand i Vejle Byråd, Folmer Kristensen, der har anmeldt lækagen af en fortrolig medarbejderrapport.

I en pressemeddelelse oplyser Sydøstjyllands Politi, at de har modtaget flere anmeldelser i sagen.

- Anmeldelserne kan sammenfattende siges at anmode Sydøstjyllands Politi om at undersøge, hvorfra/af hvem den som fortrolig betegnede medarbejderrapport er blevet givet til DR, skriver politiet i pressemeddelelsen. 

Derfor undersøger Sydøstjyllands Politi nu i første omgang de juridiske aspekter i sagen. Først når de ved, om der er overtrådt nogle regler om f.eks. tavshedspligt, tager de stilling til, om der skal startes en egentlig efterforskning af lækagesagen.

- Da de nævnte anmeldelser vedrører eventuelt strafbart forhold, er sagen underlagt tavshedspligt. Sydøstjyllands Politi har derfor ikke yderligere oplysninger til offentligheden på nuværende tidspunkt, skriver de i en pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politi oplyser ikke, hvem de øvrige anmeldere er. 

OPDATERET

Vejle Havn havde efter pres fra Folketingets Ombudsmand besluttet af offentliggøre rapporten. Men nu bliver offentliggørelsen for tredje gang udskudt. 

Mandag eftermiddag har Vejle Havn nemlig oplyst, at de endnu engang udskyder offentliggørelsen af den allerede lækkede medarbejderrapport, da havnens ansatte skal have længere frist til at kommentere den. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Offentliggørelsen er udsat til torsdag den 14. september 2017 kl. 12. 

 

Den lækkede medarbejderrapport:

Den fortrolige medarbejderrapport, der blev lækker til DR Trekanten, viser, hvordan medarbejderne ser på havnens forbrug af rejser og gaver. Rapporten har været hemmeligholdt i to år og afslører, at medarbejderne mener, at det er den tidligere havnechef, Per Kristiansen, der har ansvaret for havneskandalen på Vejle Havn.