Flere holder til højre i trafikken efter kampagne

To-tredjedele af bilisterne er begyndt at tænke mere over deres adfærd i trafikken som følge af Vejdirektoratets Hold til højre-kampagne, der har kørt i november måned - bl.a. på motorvej E45 ved Horsens.

Kampagnen har bestået af skilte på motorvejen, streamere på biler og film om bilister, der opdager, at det ikke er så slemt at holde til højre.  

E45 mellem Ejer Bavnehøj og Egebjerg er en af tre strækninger, hvor der er gjort en særlig indsats med skiltning af budskabet om at holde til højre.

Vejdirektoratet har gennemført målinger på de tre motorvejsstrækninger, hvor nye skilte har guidet trafikanterne til at holde til højre. På de strækninger har seks procent af bilisterne ændret adfærd i løbet af kampagneperioden. Forandringerne betyder, at næsten 6.000 færre bilister er blevet generet af andre, der ikke holdt til højre, mens kampagnen har kørt.

- Bilisterne reagerer på budskabet om at holde til højre, når vi møder dem på vejen. Hvis vi skal have flere til at holde til højre, er det en langsigtet indsats, der skal til, og derfor gentager vi kampagnen over de kommende år, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.