TV der bevæger dig

Flere i arbejde - færre skatter

04:38

Foto: ARKIV

1 af 2

Der er en skattelettelse på vej til virksomhederne i Kolding. Dækningsafgiften sænkes, fordi virksomhederne har skaffet job til ekstra 500 borgere.

01:05 Luk video

Ansæt mere personale og I kan se frem til en skattelettelse - det var den besked Kolding Kommune gav til byens virksomheder tilbage i 2014.

Succeskriteriet var dengang at få 500 borgere i arbejde inden 2016. Allerede nu er målet praktisk talt nået. 490 er kommet i arbejde, hvilket udløser en nedsættelse af dækningsafgiften på 1,2 promille næste år.

- Det er en ren win-win-win situation. Flere kommer i arbejde, kommunen sparer penge og virksomhederne slipper billigere i skat, fortæller Mette Balsby, formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding, Mette Balsby, til TV SYD.

- Jeg synes, jobcenteret har vist sig som en utrolig seriøs samarbejdspartner for virksomhederne, siger hun.

Under titlen "Kolding i arbejde" var det formålet at få 500 koldingensere i arbejde ved udgangen af 2016, og nu er målet nået mere end et år før tiden.

Målet er også helt at fjerne dækningsafgiften for virksomhederne i 2018. For 2015 er den 6,6 promille, og næste år er den så nede på 5,4 promille.

Kommunen sparer ca. 13 mio. kr. i offentlig forsørgelse, hvilket bl.a. finansierer provenutabet på de 1,2 promille.

Hør Lasse Kamp, der er arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune, forklare, hvorfor man har lavet initiativet "Kolding i arbejde" (Varighed: 01:05).

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden