Flere kvinder skal i branddragten

Det er svært at få brandmænd nok, så nu vil Beredskabsforbundet have flere kvinder til at hoppe i branddragten.

Når brandbilen suser af sted, så er det typisk med mænd i branddragten på vej til ildebrand, men det skal der gøres op med, for de godt 50 brandstationer i TV SYDs sendeområder mangler 110 nye brandfolk.

Der er problemer med rekrutteringen, da virksomheder flytter ud af de små byer og tager arbejdsstyrken med. Samtidig flytter unge til storbyerne for at studere. Derfor kan frivillige- og deltidsbrandfolk ikke nå at møde på stationen inden for de 5 minutter, som er et krav.

Beredskabsforbundet forsøger derfor at udvide hvervegrundlaget og har nu startet en kampagne for at få flere kvinder i branddragten.

- Der er intet, som står i vejen for, at en kvinde kan uddanne sig til brandmand. Kvinder kan på lige fod med mændende klare uddannelsen, og jobbet, fortæller Torben Vesterskov Jensen, der er konsulent i Beredskabsforbundet Syddanmark.

Mød en kvindelig brandmand
Programmet Naboer sender i dag kl. 19:55 direkte fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, hvor en kvinde er hoppet i branddragten. Mød hende og hør, hvorfor hun har valgt at være brandmand på TV SYD+.