Flere kvinder søger krise-hjælp

Der er travlt på krise-centrer for kvinder. DR Syd har talt med krise-centrerne i Esbjerg og Sønderborg, og beretningen er, at kvinderne strømmer til.

Krise-centret i Esbjerg har det meste af året en belægning på over 100 procent, og der er et stigende antal overnatninger på centret i Sønderborg.

Forfulgt

Kvinderne flygter fra en voldelig partner og mangler et sted, hvor de kan bo i tryghed. I Sønderborg bliver en stor gruppe kvinder rådgivet, fordi de er forfulgt af en tidligere partner. En tredjedel af alle henvendelser sidste år handlede om stalking, siger Ruth Malle fra krise-centret i Sønderborg til DR Syd.

En stalker (udtales: stårker) er en person, der gentagne gange trænger sig på for at kommunikere og få kontakt med personer, der ikke vil have med dem at gøre. En stalker gør det måske også i det skjulte og dukker op uventet og på steder, hvor der ikke er andre til stede. De fleste stalkere er mænd.

Pas på sociale medier

Ruth Malle giver de sociale medier skylden for, at forhenværende ægtemænd eller kærester har så gode muligheder for at følge med i, hvad en tidligere partner foretager sig.

Lederen på Krise-centret i Esbjerg, Inger Høj, siger til DR Syd, at hun har bemærket en ny gruppe kvinder blandt dem, der søger hjælp.

De dukker op på grund af den økonomiske krise. De er blevet fyret og befinder sig i en situation, de finder håbløs. Det gør dem så magtesløse, at de tyer til vold.