TV der bevæger dig

Flere lastbiler kørte over grænsen i 2015

Ved opgørelsen af 1. kvartal 2016 vil det kunne ses om den udvidede grænsekontrol har effekt på antallet af lastbiler , der kører ind i Danmark.

Der har aldrig kørt så mange lastbiler ind over den dansk-tyske grænse som sidste år. Og seks ud af ti lastbiler, der kører ind i Danmark er så vesteuropæiske.

Det er ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, der står for grænsetællingen.  

For alle fire kvartaler i 2015, har trafikken ligget over niveauet i 2014. Således var lastbiltrafikken 4,4 procent højere i 4. kvartal 2015 end det samme kvartal i 2014.

Det svarer til, at der kørte 228 lastbiler mere pr. døgn i retning mod Danmark.  Således kørte knap 5.400 lastbiler dagligt ind i Danmark i 4. kvartal 2015.

 For alle fire kvartaler i 2015, har trafikken ligget over niveauet i 2014.

-  Det viser vores tællinger af lastbiltransporter med al tydelighed. På trods af at vi så en lille nedgang af transporter i tredje kvartal, så har vores tællinger af vejgodstransporterne aldrig ligget så højt før som i de fire kvartaler i 2015. At vi ligger højt i antallet af transporter, og at antallet er stabilt sender et signal om, at det går bedre for transport- og logistiksektoren, siger Jacob Chr. Nielsen, administrerende direktør i ITD i en pressemeddelelse.

ITD’s grænsetællinger viser også, at det fortsat er lastbiler fra Vesteuropa, der kører den største andel af transporterne. Seks ud af ti lastbiler, der kører ind i Danmark er således vesteuropæiske.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden