TV der bevæger dig

Flere mænd får bank af kvinder

Thomas Pedersen i det beskedne værelse, hvor han måtte have besøg af sine to døtre.

Horsens Krisecenter for Mænd har afvist to mænd om ugen i den seneste tid. Mænd, der er blevet banket af konen eller hvor en skilsmisse har startet en personlig nedtur.

Til foråret flytter krisecenteret til større lokaler i byen. Det giver mulighed for at hjælpe endnu flere mænd.

Thomas Pedersen er taget på besøg hos Horsens Krisecenter for Mænd. For tre år siden vidste han slet ikke, at der lå et krisecenter for mænd i byen.

- Jeg måtte jo prøve at henvende mig på Horsens kommune for at få noget hjælp. Det var også en svær proces, siger han til TV SYD.

Boligløs og langt nede

Han og hans samlever valgte at gå hver til sit for tre år siden. Parrets to piger og deres mor blev boende i det fælles hus, så han var boligløs. Samtidig startede en kamp om forældremyndigheden.

- Man har det jo ikke godt, hvis man får at vide, at man ikke skal være sammen med sine børn.

Mange får depression

02:22 Luk video

Grethe, som ikke ønsker sit efternavn frem, må hver uge sige nej til to mænd.

Thomas Pedersens historie er ikke enestående. På Horsens Krisecenter for Mænd kommer der mange med en ligndende historie i rygsækken.

- De er langt nede og har virkelig brug for hjælp, siger lederen af centret, Grethe (efternavnet ønsker hun ikke offentliggjort). Nogle har ovenikøbet en depression. Det er gået så galt, at hele livet er gået - uden de har opdaget det. Vi tager tre dage med fred og ro, og så tager vi den derfra.

Har kun gode minder

På krisecentret kunne Thomas Pedersen få lov til være med sine piger. Og selv om det kun var et lille værelse med to enkeltsenge og et bord, så husker Thomas tiden positivt.

- Jeg har i dag kun gode minder fra dengang jeg boede her.

Flytter til nye, større lokaler

Horsens Krisecenter for mænd flytter om kort tid til nye og større lokaler.

Horsens Krisecenter for Mænd oplever også at flere mænd, der får bank af deres koner opsøger centret. Derfor har centret længe været på udkik efter større lokaler end de 80 kvadratmeter på Vimmelskaftet 20.
Med donationer fra bl.a. Tryg-fonden og Velux kan Horsens Krisecenter for Mænd flytte til meget større lokaler i  Tobaksgården i Horsens.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden