Flere selfies giver flere lus

Modedillen med at lave selfies sammen med vennerne er ifølge en sundhedsplejerske årsagen til, at flere ældre børn har lus.

Så er sommerferien ved at være forbi og det betyder, at der igen bliver indkaldt til lusekamp i Vejle Kommune.

Erfaringerne fra mange år viser, at det tit er i børnenes ferier, at de bliver smittet med lus og derfor er det vigtigt, at gøre noget ved det, når de igen møder op i skolen.

- Vi kan ikke udslette lus, men vi kan gøre rigtig meget for at mindske problemet med lus, hvis vi koordinerer indsatsen, siger sundhedsplejerske Birgit Nygaard Hansen fra Vejle Kommune.

Tidligere var det især de mindre børn, der blev smittet med lus, men de mange selfies, hvor der bliver taget billeder sammen, er med til, at også de større børn får flere lus.

Fredag den 12. august er udråbt til store lusedag i Vejle Kommune, hvor sundhedsplejen opfordrer til, at alle børn tjekkes samtidigt. En fælles indsats er vigtig for at få de små lus fjernet helt, oplyser Birgit Nygaard Hansen.

En undersøgelse for lus gøres bedst med en tættekam i vådt hår med balsam.

Og så er det ifølge sundhedsplejen i Vejle en myte, at lus de kan flyve eller holde sig i live udenfor håret. Det er heller ikke nødvendigt med tøj i fryseren. Lusene dør hurtigt, når de er ude af håret, oplyser sundhedsplejen.

Se meget mere om lus her