TV der bevæger dig

Flere søger til nat-cafeen kulden

04:23

Tove Varde viser frem i den sovesal, hvor otte hjemløse om krot tid kan få en god seng at sove i.

1 af 2

Nat-herberget i Vejle har haft pæn søgning. Alene i november har her-cafeen haft 147 besøg - det er fem pr. døgn. Og tallet stiger, når frosten bider udenfor.

Hjemløse i Vejle behøver ikke sove ude i vinterkulden disse dage. De kan overnatte på byens nye nat-café og nødherberg. Men de første erfaringer viser, at det er svært at få de hjemløse ind fra gaden.

Nat-herberget og cafeen havde 147 besøgende i november og 94 i oktober. Men besøgene fordeler sig over sælgere af "Hus forbi", som kommer og henter aviser og får en kop kaffe, over folk, som trænger til lidt varme om aftenen til enkelte overnattende.

TV SYD besøger herberget i udsendelsen kl. 19:30

I al slags vejr

Natcafeen er Vejles nye sted for de mange hjemløse, som i årevis har overnattet på gaden i al slags vejr:

- Måske har de et sted i byen: Højbanen, Godsbanen eller i kælderskakter. Ved Åcentret er der flere muligheder bag paller og presenninger, siger Tove Varde, som er daglig leder af Nat-cafeen.

Åbner sovesal

I dag kan de hjemløse få lov at overnatte i en lænestol i cafeen. Men snart åbner en sovesal med køjesenge og plads til otte overnattende.

- Vi har fået gode madrasser fra Beredskabet og senge fra Sundholm. Her kan man få en rigtig dyne og pude og sengebetræk, siger Tove Varde.

Kender ikke

I november var der i snit fem besøgende hver dag. Men kun få overnattende. Mange hjemløse kender endnu ikke det nye tilbud, så der er også brug for opsøgende arbejde.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden