Flere sydjyske håndværkerelever får lærekontrakter

Nye tal viser en stigning i antallet af sydjyske håndværkerelever, der får en lærlingekontrakt i byggeriet.

I løbet af 2015 lykkedes det 418 elever fra Hansenberg i Kolding, Rybners i Esbjerg og EUC Syd i Sønderborg at få en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed.

Det er udtryk for, at byggeriet lige så langsomt er ved at rejse sig ovenpå finanskrisen.

Det er en fremgang på 24 elever eller godt seks procent i forhold til året inden. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri på baggrund af tal fra Undervisningsministeriet.

- Selv om der nok er flere virksomheder, der ønsker sig, at det ville gå lidt hurtigere, så er det et udtryk for, at byggeriet lige så langsomt er ved at rejse sig ovenpå finanskrisen. Vi får lidt flere opgaver, hvilket også giver større mulighed for at tage lærlinge ind, siger Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland i en pressemeddelelse.

I Sydjylland er det især hos anlægsstruktørerne og tømrerne, at der er flere, der får en praktikplads. Syv ekstra anlægsstruktørelever har fået en lærlingekontrakt i forhold til 2014, mens tømrerne med en stigning på 19 lærlingekontrakter i forhold til året inden tegner sig for en stor del af de nye lærlingepladsaftaler.

- Som vi også så ved DM i skills, der i år blev afholdt i Fredericia, er der tale om nogle dygtige unge mennesker. Dem får vi i den grad brug for i de kommende år, da der allerede i løbet af et par år vil være mangel på arbejdskraft i byggeriet, siger Michael Mathiesen.