Flere tosprogede byskilte syd for den dansk-tyske grænse

Mens politikerne i Syd- og Sønderjylland har afvist al snak om tosprogede byskilte nord for den dansk-tyske grænse, så dukker der flere op syd for grænsen.

I social- og kulturudvalget i Glücksburg (Lyksborg) ved Flensborg har alle partier taget positivt imod et forslag om tysk-danske byskilte ved indfaldsvejene, skriver Flensborg Avis.

Debatten om tosprogede byskilte blussede for alvor op i foråret nord for grænsen. Haderslevs borgmester Hans Peter Geil (V) tog sågar sagen i egen hånd og lod et enkelt skilt udskifte med et dansk-tysk skilt, hvorpå der både stod Haderslev og Hadersleben. Men efter en heftig lokal debat blev skiltet ødelagt og fjernet, og dermed var debatten slut.

I Tønder nåede politikerne endda at drøfte sagen indgående, inden svaret blev nej - i begge tilfælde til stor fortrydelse for det tyske mindretal nord for grænsen.

Syd for grænsen derimod har Flensborg i årevis skiltet med bynavnet på begge sprog, og nu lader det til, at Lyksborg på initiativ fra det danske mindretals parti, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), vil skrive både Glücksburg og Lyksborg på byskiltene.

-Det er glædeligt, at de andre partier helt principielt støtter forslaget, siger formanden for SSW-gruppen i Lyksborg, Marcus Dechange, til Flensborg Avis.