Flere turister i Sydjylland

For få måneder siden så det skidt ud med turister, men det viser sig, at flere turister er taget nord for grænsen for at få deres nattesøvn.

Overnatningstallene for januar-juli er i hus, og der er tegn på, at tallene for 2013 ikke kommer til at stå i minus. Turistorganisationen Visit Denmark siger, at juli og august blev bedre end ventet. De udenlandske overnatninger i Danmark steg med 4,7 pct. hvilket svarer til omkring 218.000 overnatninger i forhold til samme periode sidste år.

Flere tyske gæster

Igen var det de tyske overnatninger, der pyntede. De gik frem med 7,8 procent og var dermed med til at trække det samlede landsresultat op.

Størst tysk stigning målt i procenter var der på campingpladserne, hvor antallet af overnatninger steg 11 procent, mens 170.000 flere tyske overnatninger i feriehusene vejede godt til det samlede resultat med en stigning på 6,7 procent.

Juli betød dermed, at der for perioden januar-juli var en stigning på 1,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Fald i august

- Juli var god, men desværre tyder bestillingerne i feriehusene i august fortsat på et fald sammenlignet med august sidste år. Hvis tallene for august alligevel bliver bedre, end det i dag ser ud til, så er der håb om, at dansk turisme kan undgå det forventede minus på de udenlandske overnatninger i 2013, siger viceadministrerende direktør Lars Erik Jønsson fra Visit Denmark i en pressemeddelelse.

Indtil videre er der et lille fald i antallet af tyske turister på 0,3 procent. Der er kommet 0,7 procent flere turister fra Norge og syv procent flere fra Sverige.

Der er også vækst i antalet af rejsende fra Holland (2 pct.), Storbritannien (9,6 pct.) og USA (4,3 pct.). Fjerne markeder som Kina (38,6 pct.) og Rusland (17,3 pct.) er i vækst i årets første syv måneder, sammenlignet med samme periode sidste år.

Ikke godt nok

Direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, er ikke tilfreds.

- Vi burde faktisk kunne tiltrække en million flere tyske overnatninger i stedet for 100.000, siger han til JyskeVestkysten. Carlos Villaro Lassen siger, at sommerhusudlejere og Visit Denmark bør gå sammen om at markedsføre Danmark i det nordlige Tyskland, for det vil føre til en stigning i antallet af tyske turister.

- Det er som om, at fokus for tiden ligger alt for meget på de kinesiske turister, og de udgør altså en alt for lille del af den samlede turisme i Danmark, siger direktøren for Feriehusudlejernes Brancheforening.