Flere udviklingshæmmede i arbejde

Vejen fra beskyttede værksteder til arbejdsmarkedet er blevet kortere. De udviklingshæmmede vælter i jobtilbud.

Landsforeningen for udviklingshæmmede har aftaler med 15 landsdækkende virksomheder. Det betyder, at virksomheder som Silvan, Dansk Supermarked og Sunset Boulevard tilsammen har omkring 2-3.000 jobs til de udviklingshæmmede.

I Enghave Dyre- og Naturpark har de i mange år haft udviklingshæmmede ansat i kortere forløb, men nu er blevet godkendt af Vejen Kommune til at have udviklingshæmmede ansat på ubestemt tid. Det har indtil videre gjort, at de søger ti nye udviklingshæmmede til deres store park.

En af de udviklingshæmmede, der i dag er ude at prøve et kommende job af, er Mikkel Trans. Han er udviklingshæmmede går i dag rundt mellem kameler og kanin iklædt et stort smil. Et ligeså stort smil finder man også hos hans mor, Solvej Laugesen.

- Vi får en livsglad Mikkel. En Mikkel der kan og vil en masse ting. Han har også været i praktik på beskyttede værksteder, men det var bestemt ikke ham. Så lukker han sig inde i sig selv og vil ikke deltage i nogle ting, siger hun, og fortsætter

- Bliver Mikkel ansat herude, så vil hans lykke være gjort. Det vil han simpelthen elske.

I aften snakker vi med Sytter Kristensen, formand for LEV, en organisation der arbejder for udviklingshæmmede og deres pårørende, om hvilke kvaliteter udviklingshæmmede kan bringe til arbejdspladsen