Flere underretter om omsorgssvigt

Antallet af underretninger i Varde er steget de seneste år. Det er et godt tegn, mener udvalgsformand. Kommunen er med i landsdækkende kampagne, der opfordrer til at underrette.

Man kan aldrig blive for god til at dele sine bekymringer for et barn. Sådan lyder hovedbudskabet i Ankestyrelsens online kampagne Deldinbekymring.nu. Den kampagne har Varde Kommune besluttet sig for at blive en del af.

- Den er vi gået med i, fordi det er et vanvittigt vigtigt område, fordi hvis vi svigter på det her område, har den en enorm betydning for rigtig mange børn, siger formand for Udvalget for Børn og Unge, Per Rask Jensen, til TV SYD.

Antallet af underretninger er steget i kommunen, samtidig med at antallet af anbringelser er faldet. I 2010 var der 642 underretninger, imens der i 2013 var 857.

Men ved et debatmøde tirsdag aften hvor blandt andet lærere og pædagoger deltog, opfordrede formand for Udvalget for Børn og Unge, Per Rask Jensen, kommunens medarbejdere til at reagere hurtigere, når de er bekymret for et barn:

? Det er så enormt vigtigt, at vi tager hånd om kommunens børn og reagerer, hvis vi bliver bekymret for et barn. Vi er helt sikkert blevet bedre til at spotte mistrivsel blandt børn i Varde Kommune, og vi har søsat en række tiltag på området. Vi kan altid blive bedre, og det er blandt andet derfor, vi er samlet i dag, sagde han til debatmødet.

Socialrådgivere i Varde kommune oplever, at kommunens medarbejdere underretter meget forskelligt. Kampagnen skal hjælpe de medarbejdere, der er i kontakt med børn, til at dele deres bekymring med det samme - både ved at underrette, men også ved at dele bekymringen med kolleger.

Læs mere om kampagnen her