Flere unge undersøges for klamydia

Der er ikke noget at prale af, men Kolding er den by i Trekant-området, der har de fleste tilfælde af kønssygdommen.

Sidste år fik 1.310 unge i Trekantområdet mellem 15 og 29 år konstateret klamydia. Kolding indtager en førsteplads med 465 unge med kønssygdommen, men kommunen siger til P4 Trekanten, at der er en god forklaring.

Flere kampagner

Årsagen er ikke nødvendigvis , at de unge i Kolding har en større seksuel aktivitet. Der er blot flere, der går til lægen for at blive undersøgt, siger Tine Roos Nørgaard, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget til P4 Trekanten.

- Vi har faktisk kørt flere kampagner. Både i 2010 og 2011 har der været afsat midler og indgået samarbejde med Sex og Samfund og Sundhedsstyrelsen, netop med fokus på sikker sex og klamydia, siger Tine Roos Nørgaard.

Tilbud pr. brev

I Trekantområdet er der til sammenligning fundet 398 tilfælde i Vejle, i Fredericia 213, i Hedensted 127 og i Billund 107. Tallene kommer fra  Statens Serum Institut. Det er første gang, de er udregnet for de enkelte kommuner.
 
- Alle 18-årige har fået et brev og alle ungdomsuddannelser har fået tilbud om at få unge mennesker ud for at fortælle om klamydia og sikker sex. Det vi selvfølgelig har haft fokus på er, at man skal huske at bruge kondom, siger Tine Roos Nørgaard til P4 Trekanten.

I de kommende to uger vil Sex og Sundhed køre nemlig deres årlige Kun med kondom-kampagne. Selvom antallet af smittede er faldet på landsplan, er der stadig behov for kampagnen, mener Sex og Samfund.