Flere var i fare ved film-optagelser

Bodil Jørgensen var ikke den eneste skuespiller, hvis sikkerhed var på spil under optagelsen ved Vadehavet til den nye Far til Fire film.

Det skriver Avisen.dk.

Få dage efter, at Bodil Jørgensen blev kvæstet ved traktor-ulykke, skulle en 13-årig dreng køre om kap med en varevogn i en windsurfer på hjul.

Indtil ulykken med traktoren afviste filmselskabet at få lavet et sikkerhedstjek på manuskriptet. Det viser en række mails, som Avisen.dk er i besiddelse af.

Filmselskabet ASA Film havde planlagt at gennemføre scenen med barnet uden hjælp fra en stuntman. Men efter Bodil Jørgensens ulykke ugen før, valgte de med kort varsel at tilkalde stuntman Stig Günther.

Havde filmselskabet gennemført scenen som planlagt, kunne drengen være kommet til skade, mener Stig Günther.

- Se hele artiklen her

ASA Film forklarer, at man har haft en stuntman tilknyttet til at udføre nogle få stunts for Kurt Ravn, som spiller Onkel Anders. Men ellers var selskabets egen vurdering, at der ikke var behov for stuntmen.

- Der er ingen tvivl om, at vi har lavet en fejlvurdering, og det er vi meget kede af. Men efter ulykken har vi haft en stuntkoordinator på alt. Selvfølgelig skulle det have været gjort før ulykken. Det er der ingen tvivl om, siger Marcella Lindstad Dichmann, der er producer i ASA Film til Avisen.dk.

Hun garanterer, at ASA Film fremover altid vil sikkerhedstjekke manuskripterne med en stuntkoordinator.