TV der bevæger dig

Flere vender kirken ryggen

Dobbelt så mange vender Folkekirken ryggen i forhold som tidligere. Finanskrise og homo-vielser kan være grunden. (Arkivfoto)

Det første seks måneder i år har dobbelt så mange folkekirkemedlemmer meldt sig ud i Syd.- og Sønderjylland, set i forhold til samme periode sidste år. Det skriver DR Syd.

I Ribe Domsogn meldte 18 medlemmer sig ud det første halvår sidste år. Det tal steg til 50 i år. I sønderborg steg tallet fra 61 til 139 udmeldelser.

I forhold til for fem år siden er antallet af udmeldelser steget endnu mere. Faktisk har tre gange så mange meldt sig ud i årets første seks måneder som det skete i første halvdel af 2008.

Den største procentvise stigning er sket i Varde Provsti, hvor 14 meldte sig ud i løbet af det første halve år i 2008, mens 78 i år sagde kirken farvel.

Homo-vielser

Sognepræst Annette Hedensted fra Aabenraa fortæller til DR Syd, at debatten om et vielseritual for homoseksuelle er en af årsagerne til de mange udmeldelser.

Annette Hedensted mener også at finanskrisen får nogle til at melde sig ud for at slippe for at betale kirkeskatten, ligesom hun mener en generel tendens til at vi er mindre troende spiller ind.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden